Murray: Želim da ponovimo prošlogodišnji uspjeh

Britanac o predstojećem Davis Kupu

Murray: Želim da ponovimo prošlogodišnji uspjeh

D. Vejo

Nakon što su prošle godine na krilima Andy Murraya nakon 79 godina takmičenja osvojili Davis Kup pobjedom nad Belgijom, Britanac i njegovi saigrači žele da i ovo godine učine isto. 

Prva prepreka ka ostvarenju cilja biće im reprezentacija Japana, koja ne bi trebala predstavljati veliki problem.

Deveto kolo Svjetske grupe za tenisku ekspediciju Velike Britanije počet će u ponedjeljak gdje će svoje rekete ukrstiti sa ekipom Japana. Optimista pred meč je svakako Andy Murray koji predvodi selekciju. 

„Još jedan Davis Kup je pred nama. Imamo dobar tim i nadam se što boljem uspjehu. Iskreno, želja mi je da ponovimo uspjeh od prošle godine a to je da ponovo uzmemo titulu najboljeg“, rekao je za inostrane medije drugi teniser svijeta Andy Murray.

Britanac je odlučio da ostvari zacrtani cilj, jer smatra da je on itekako moguć.

„Već smo jednom to uradili ne vidim razlog zašto ne bi ponovili to. Nemamo povreda i zdravi smo. Naš tim igra sjajan tenis te smatram da upravo zbog toga možemo uzeti titulu najboljih“, dodaje teniser.

Pored Murraya u reprezentaciji još igraju Daniel Evans u singlu te Dominic Inglot i njegov brat Jamie Murray u dublu. 

Podsjetimo titulu najbolje selekcije svijeta za prošlu godinu donio je upravo Andy Murray koji je u meču sa prvim reketom Belgije Davidom Goffinom bio bolji rezultatom 3:1 po setovima 6:3, 7:5 i 6:3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi