Murrayju maraton protiv Raonića i finale protiv Novaka

Britanac slavio sa 3:2

Murrayju maraton protiv Raonića i finale protiv Novaka

Britanac Andy Murray plasirao se u finale Australian Opena nakon današnje pobjede protiv Miloša Raonića rezultatom 3:2.

Pravi maraton viđen je danas u drugom polufinalu ovog turnira, a za Murrayja nije krenulo sve tako dobro.

Raonić je krenuo sjajno u meč i prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:4 nakon što je break napravio na samom startu meča.

Ipak, Britanac se u drugom setu uspio vratiti u meč i u samom finišu seta napraviti break za konačnih 7:5 i izjednačenje na 1:1.

Treći set je donio veliku borbu. Ni jedan teniser nije uspio napraviti break pa se otišlo u tie break gdje se bolje snašao Raonić koji je trinaesti gejm završio rezultatom 7:4.

Murray se u četvrtom setu ponovo uspio vratiti u meč i konačno napraviti break. Raonić je mogao da se vrati u set pred sami kraj kada je imao break lopte, ali Murray je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i set je riješio sa 6:4.

U pauzi pred posljednji set Raonić je iskoristio medicinski time out jer je imao problema sa preponama desne noge. To je očito ostavilo trag na njegovoj igri te je Murrayju to olakšalo posao.

Britanac je na samom startu posljednjeg seta napravio dva vezana breaka i poveo sa 4:0. Imao je kasnije još par break lopti da povede sa 5:0 i servira za meč, ali se Raonić nije dao i u potpunosti je otežao posao Britancu.

Ipak, kada je Murray došao do situacije da servira za set, nije imao većih problema, a Raonić nije uspio ozbiljnije ugroziti njegov servis i Britanac je uspio osigurati veliko finale protiv Novaka Đokovića.

Biće ovo repriza finalnog meča od prošle godine kada je Đoković slavio protiv Murrayja rezultatom 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi