Murrayu prva titula nakon Wimbledona 2013. godine

Spasio pet meč lopti u drugom setu

Murrayu prva titula nakon Wimbledona 2013. godine

Dugo vremena je prošlo od kada je Andy Murray osvojio posljednji turnir. Današnja titula u Shenzhenu je prva nakon Wimbledona prošle godine. U međuvremenu je Murraya promijenio trenera, te je izgubio status TOP 10 igrača.

U finalu je Škot na kraju uspio slomiti otpor iskusnog Tommyja Robreda u tri seta 5-7, 7-6(9), 6-1. U tie breaku drugog seta Murray je spasio čak pet meč lopti, od čega čak četiri u nizu u tie-breaku drugog seta. Robredo je duplim breakom osigurao prvi set.

Prvi je Murray anulirao na 3-3, drugi na 6-5 nije uspio. Drugi set je ponudio najviše uzbuđenja i preokreta. Murray je imao 4-2 i dvije set lopte kod 5-4. U tie breaku je Robredo došao na korak do pobjede. Poveo je 6-2, ali se Murray nije predavao0. Krenuo je spašavati meč lopte, jednu po jednu, do kraja je izvukao pet.
Robredo je također morao spašavati set lopte, treću nije nakon čega se raspao.

Ovo je 29.titula za Murraya, Robredo je ostao na 12, posljednja je bila ona iz Umaga prošle godine.

Finale:
Andy Murray (VBR, 2) - Tommy Robredo (Spa, 4) 5-7, 7-6(9), 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.