Na Li i Dominika Cibulkova u finalu Australian Opena

Australian Open

Na Li i Dominika Cibulkova u finalu Australian Opena

U finalu Australian opena u ženskoj konkurenciji igrat će Kineskinja Na Li i, kao prvi predstavnik Slovačke u finalu ovog Grand slama, računajući tu i muški dio bijelog sporta, Dominika Cibulkova.

Na Li je po treći put došla do završne borbe za trofej u Melburnu savladavši sa 6:2, 6:4 Kanađanku Eugienu Bouchard, koja je prethodno eliminisala Anu Ivanović. Sa druge strane, Cibulkova je sa 6:1, 6:2 deklasirala petog nosioca, Poljakinju Agnieszku Radwansku.

"Mislim da ću ovo mnogo puta ponoviti u ovom danu, ali ovo je kao san! Tako nevjerovatno,“ kazala je Cibulkova, koja je kao 20. nosilac istakla da će u finalu imati jednostavan plan protiv Li:

"Izaći ću i probati odigrati najbolje što umijem. Prosto, zar ne?".

Kineskinja nije bila toliko euforična, iskustvo je učinilo svoje, ali radosti je itekako bilo nakon pobjede nad talentovanom Kanađankom.

"Nije važno koliko polufinalnih mečeva ste odigrali u karijeri, uvijek ste nervozni u takvim susretima. Probat ću da u ovom finalu uživam, bit će ono veoma posebno za mene,“ izjavila je Li, dodavši da će, kada završi tenisku karijeru vrlo rado postati domaćica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.