Na Li se povlači zbog povreda

Sutra zvanična potvrda?

Na Li se povlači zbog povreda

Teme:

Najbolja kineska teniserka Li Na (32) u petak će objaviti završetak svoje karijere, piše na blogu kineske državne televizije CCTV.

"Iz pouzdanog izvora saznajemo kako će Li Na u petak službeno objaviti završetak karijere. Kao razlog navodi se kako joj njezino zdravstveno stanje ne dopušta daljnje igranje. Stoga neće igrati na turnirima u Wuhanu i Pekingu", stoji na službenom blogu CCTV-a.

Li Na je trenutačno šesta teniserka svijeta. Početkom ove godine osvojila je Australian Open, dok je 2011. pobjedom u Roland Garrosu postala prva Kineskinja koja je slavila na nekom Grad slam turniru.

Do sada je u karijeri Kineskinja osvojila devet WTA turnira, pored trofeja na Roland Garrosu i Australian Openu, Li Na je tri puta bila u četvrtfinalu Wimbledona te prošle godine u polufinalu Us Opena. Upravo je titula iz Australije njen posljednji naslov u ovoj godini. Nakon Australije uspjela se probiti do finala Miamija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti