Na Olimpijske igre putuje i Mirza Bašić

Još jedan predstavnik u Riju

Na Olimpijske igre putuje i Mirza Bašić

Bh. teniser Mirza Bašić nastupit će na Olimpijskim igrama koje će se održati u Brazilu od 5. do 21. augusta. 

Međunarodna teniska federacija (ITF) obavijestila je krovnu kuću bh. tenisa i Olimpijski komitet BiH da je otvoreno mjesto za Mirzu Bašića, a nakon što je naš teniser potvrdio želju za nastupom, aplikacija je dostavljena olimpijskom konsultantu u ITF. 

„San svakog sportiste je da nastupi na OI i velika mi je čast da predstavljam svoju zemlju“, rekao je Mirza Bašić.

„Kako se ranije i Damir Džumhur kvalifikovao za OI, BiH će sada predstavljati dva tenisera što je ogromna stvar za ovako malu zemlju“, riječi su Senada Hadžimešića, direktora TSBiH. 

Teniski mečevi odvijat će se od 6. do 14.08.2016. u Olimpijskom teniskom centru u Riu na tvrdoj podlozi. Na Olimpijadi će učestvovati 172 igrača u pet konkurencija: muški singl i dubl, ženski singl i dubl, te mješoviti parovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi