Na šta troše novac Đoković, Federer i Nadal?

Zaradili ogroman novac

Na šta troše novac Đoković, Federer i Nadal?

E. Čaušević

Prethodnih godina tenis je postao jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a samim tim i zarada tenisera je dostigla veliku porast.

Portal "b92.net" odlučio se pozabaviti malo dublje sa novcem koji zarade najpopularniji teniseri svijeta. Primjera radi, trenutno prvi reket svijeta Novak Đoković u dosadašnjoj karijeri zaradio je preko 100 miliona dolara.

Poznato je da nagradni fondovi na Grand slam turnirima premašuju cifre od čak sedam miliona dolara, dok se i na Masters turnirima može poprilično dobro zaraditi. Naravno, najveći dio zarade teniseri imaju od sponzorskih ugovora.

Davno je rečeno da je tenis sport bogatih ljudi, a sada je to i dokazano. Prosječni teniser na US Openu zaradi 161.000 dolara. Pogledajte kako svoj novac troše najpoznatiji teniseri današnjice Novak Đoković, Roger Federer i Rafael Nadal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi