Na WTA listu stiže i bh. teniserka

Berberović u odličnoj formi

Na WTA listu stiže i bh. teniserka

E. Čaušević

Mlada bh. teniserka Nefisa Berberović sjajnim igrama u posljednje vrijeme izborila je plasman na WTA listu. 

Ova 18-godišnja teniserka u posljednje vrijeme imala je mnogo problema sa povredama posebno u juniorskoj karijeri, ali je uspjela da se izdigne iznad toga. Nakon što se oporavila počela je pružati sjajne rezultate, a nagrada je stigla u samom finišu sezone.

Naime, Berberović je izborila svoje mjesto na WTA listi i tako da će biti plasirana među 1100 najboljih teniserki na svijetu. Berberović trenutno nastupa na ITF Challengeru u Hammametu i eventualni plasman u polufinale donio bih joj mjesto među 1000 najboljih na svijetu.

Berberović je u Hammametu došla do četvrtfinala nakon što je u drugom kolu savladala Cristinu de Sousu sa ubjedljivih 6:1, 6:1. Nadmao se da će naša mlada teniserka nastaviti s odličnim igrama, te da će iz mjeseca u mjesec napradovati na WTA listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi