Nadal 19. put zaredom nadigrao Berdycha
Foto: EPA

ATP Madrid

Nadal 19. put zaredom nadigrao Berdycha

E. Škorić

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal očekivano je prošao u polufinale ATP turnira u Madridu.

Nadal je pred domaćom publikom u dva seta savladao Tomaša Berdycha. Češki teniser je bio prilično dobar u prvom setu, u kojem je osvojio četiri gema, no u drugom je Nadal pokazao da je broj jedan.

Nadal je u sedmom gemu prvog seta napravio break, a u drugom setu je Berdychu servis uzeo u dva navrata, i to u trećem i sedmom gemu. Nadal protiv Berdycha ima 19 uzastopnih pobjeda. 

Španac će u polufinalu igrati najvjerovatnije protiv svog sunarodnjaka, Roberta Bautiste, koji u ovim trenucima igra protiv kolumbijskog tenisera, kvalifikanta Santiaga Giralda i vodi 6:3, 2:0 (drugi set u tijeku).

David Ferrer i Ernest Gulbis igraju od 20 sati, a od 21:30 planiran je meč Felicijana Lopeza i Keija Nishikorija. 

ATP Madrid, četvrtfinale:
Nadal (1) - Berdych (6) 6:4, 6:2
Bautista - Giraldo 6:3, 2:0 (u tijeku)
Nishikori (10) - Lopez (kasnije)
Ferrer (5) - Gulbis (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije