Nadal bez problema protiv Haasea

Španac u trećem kolu Roland Garrosa

Nadal bez problema protiv Haasea

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Roland Garrosa.

Četvrti teniser svijeta danas je bez većih problema savladao Robina Haasea sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:3. Nadal je ekspresno završio posao protiv 46. igrača svijeta, te je nakon nešto manje od dva sata stigao do pobjede u drugom kolu turnira u Pariz.

Nadal je prvi seti riješio za 28 minuta, te je Haase uspio osvojiti samo jedan gem u prvom setu. U drugom setu Haase je pružio nešto bolji otpor, no to mu nije bilo dovoljno da izjednači na 1:1 u setovima, jer je nakon 6:4 Nadal poveo sa 2:0.

Treći set je bio formalnost za španskog tenisera koji je sa 6:3, odnosno 3:0 u setovima savladao Haasea. Nadal u trećem kolu igra protiv Basilashvilija koji je danas bio bolji od Troickog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi