Nadal bez problema protiv Wawrinke za polufinale

Masters u Monte Carlu

Nadal bez problema protiv Wawrinke za polufinale

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Carlu nakon današnje pobjede protiv Stana Wawrinke 2:0 u setovima.

Nadal je sjajno otvorio meč te je prvi brejk napravio već u četvrtom gejmu prvog seta i poveo sa 3:1. Do kraja seta napravio je još jedan brek i set osvojio sa 6:1.

Nastavak meča donio je također bolju igru Nadala koji je u petom gejmu drugog seta napravio brejk za prednost od 3:2. Ipak, već je sljedeći gejm na svoj servis izgubio te je Wawrinka uspio izjednačiti. Kada se mislilo da bi set mogao otići u taj brejk Nadal u zadnji čas pravi novi brejk te uspjeva slaviti bez većih problema.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Andyja Murrayja koji je nešto ranije slavio protiv Miloša Raonića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije