Nadal bez većih problema protiv Mahuta

Masters u Miamiju

Nadal bez većih problema protiv Mahuta

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju nakon večerašnje pobjede protiv Francuza Nicolasa Mahuta sa 2:0 u setovima.

Iako to rezultat možda i ne govori, francuski teniser je pružio jako dobar otpor Nadalu, ali se na kraju ipak morao pomiriti sa porazom od snažnijeg rivala.

Oba tenisera držala su svoj servis sve do samog kraja prvog seta, a Nadal je napravio jedini brejk u devetom gemu te je na kraju slavio sa 6:4 i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set nije donio nijedan brejk, pa se ušlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Nadal koji je napravio četiri, a pretrpio dva mini brejka što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 7:4.

Španac će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Jacka Socka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi