Nadal: Bitno je da sam pobijedio

Španac nakon meča protiv Lajovića

Nadal: Bitno je da sam pobijedio

Španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal plasirao se jučer u drugo kolo US Opena nakon što je na Centralnom terenu pobijedio srbijanskog tenisera Dušana Lajovića.

Lajović, 85. teniser na ATP listi, pružio je odličan otpor favorizovanom rivalu tokom prvog seta, ali je na kraju izgubio sa 8:6 u taj brejku. Nakon toga njegova igra se potpuno raspala pa je do kraja meča osvojio samo još četiri gejma. 

Nadal nakon meča nije bio pretjerano zadovoljan, ali je poručio da će nastaviti naporno trenirati.

"Imao sam veoma težak početak meča. Bilo je mnogo nerava nakon sedam dana veoma dobrog treniranja. Danas nisam igrao toliko dobro, ali najvažnije je bilo da sam pobijedio. Sada imam na raspolaganju novi dan da treniram kako bi naredni meč odigrao što bolje. Teško mi je bilo na startu, ali kasnije sam zaigrao mnogo bolje", rekao je Nadal koji je ove sezone osvojio jedan Grand Slam i to onaj u Parizu. 

Podsjetimo, on će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Taro Daniel-Tommy Paul. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi