Nadal bolji od Fogninija za novu titulu
Foto: EPA

Rafa se vraća u formu

Nadal bolji od Fogninija za novu titulu

E. Škorić

Rafael Nadal osvojio je turnir u Hamburgu jer je u finalu pobijedio Fabija Fogninija.

Nadal je teško stigao do pobjede nad italijanskim teniserom u finalu turnira iz serije 500, na zemljanoj podlozi.

Dosta se Rafa mučio s Fogninijem, ali je uspio na kraju da slavi sa 7:5, 7:5. Za španskog tenisera ovo je bilo 96. finale u karijeri, prvo nakon Stuttgarta u kojem je osvojio 47. trofej na zemljanoj podlozi.

Fognini je meč počeo brejkom, uzvratio je Nadal na isti način, pa opet brejk Italijana i Rafa opet uzvraća. U 12. minuti Nadal je napravio treći brejk u prvom setu, pa je poveo s 1:0.

Veliki broj brejkova i u drugom setu. Rafa je poveo s 3:1 nakon brejka u četvrtom gemu. Još tri puta je Rafa oduzimao servis Fogniniju, kojem su tri brejka bila nedovoljna.

Nadal u Hamburgu nije igrao od 2008. godine, a sada želi da se dobro pripremi za američku turneju koja se igra na betonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti