Nadal bolji od Murraya

Nadal bolji od Murraya

A. Beganović

Peti put zaredom "kralj šljake" španjolski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira Masters serije u Monte Carlu, vrijednog 2,75 miliona eura.

Najbolji teniser današnjice u dosta dobrom meču bio je bolji od Andyja Murraya. Prvi set Nadal je dobio bez većih problema (6:2), dok je u drugom setu viđena prava drama.

Pri rezultatu 5:3 u drugom setu Nadal je servirao za meč ali Murray je sjajnom igrom uspio oduzeti servis Španjolcu te tako odvesti meč u trinaestu igru. U tie breaku bolje se snašao Nadal i sasvim zasluženo se plasirao u finale gdje ga očekuje Novak Đoković.

Monte Carlo, polufinale:
Nadal – Murray 6:2, 7:6

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.