Nadal do prvog naslova u Cincinnatiju

Bolji od Isnera u finalu

Nadal do prvog naslova u Cincinnatiju

E. Škorić

Rafael Nadal osvojio je svoj 26. Masters turnir iz serije 1000, odnosno prvi u Cincinnatiju.

Nadal je u finalu za nešto manje od dva sata igre savladao Johna Isnera, američkog tenisera koji je još jednom pokazao da spada u sami vrh svjetskog tenisa.

Nakon Đokovića i Del Potra, Isner nije uspio savladati i Nadala, koji će sada doći n drugo mjesto ATP liste. 

Isner je u prvom setu ubacio preko 80% svog servisa, te Nadal nije došao ni do jedne break-prilike. U 12. gemu Amerikanac je imao dvije set-lopte, no Nadal se spasio i ušlo se u tie-break.

Nadal je u osmom poenu npravio prvi mini-break nakon pogreške Isnera,  no sa lošim forhendom Nadal vraća Isnera u igru. Ipk, Ndal je na kraju iskoristio treću set-loptu i poveo sa 1:0.

I drugi set je bio odlučen kroz tie-break. Oba tenisera bez pogreške kod svog servisa, ali mini-break pravi Nadal u drugom, zatim i šestom poenu i vodi sa 5:1. Uspio je Isner napraviti jedan mini-break i zadržati se u meču, no Nadal je bio superiorniji i na kraju je zasluženo slavio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije