Nadal: Dobar sam gubitnik, ovaj poraz nije moj kraj

Nakon poraza u 2. kolu Wimbledona

Nadal: Dobar sam gubitnik, ovaj poraz nije moj kraj

A. Beganović

Nekada najbolji svjetski teniser, Rafael Nadal, od trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona, oprostio se u 2. kolu.

U 2. kolu Wimbledona bolji od španskog tenisera bio je njemački teniser Dustin Brown, koji je slavio rezultatom 3:1.

Iako iza sebe ima katastrofalnu sezonu i iako se od Wimbledona oprostio u prvoj sedmici, španski teniser nije bio previše razočaran, odnosno izjavio je da poraz od Browna ne znači njegov kraj.

"Ovaj poraz nije moj kraj. Dobar sam gubitnik i kada ne odigram dobro to i priznam. Na kraju nemojte zaboraviti da sam igrao pet finala na Wimbledonu, ne znam koliko je tenisera to uspjelo", izjavio je Nadal.

S druge strane, njemački teniser nije krio svoje oduševljenje. 

"Ovo je nevjerovatan osjećaj. Na najvećoj sceni sam pokazao šta mogu i to protiv velikog šampiona. Iskreno, bilo je teško uočo posljednjem gema, no samo sam razmišljao o tome kako me ide servis i da mi je potreban samo jedan gem", izjavio je Brown.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.