Nadal: Fognini je u sjajnoj formi, biće uzbudljivo
Foto: EPA

Polufinalni okršaj

Nadal: Fognini je u sjajnoj formi, biće uzbudljivo

Rafaela Nadala sutra očekuje polufinalni duel sa Fabiom Fogninijem na Mastersu u Miamiju.

Sedmi igrač svijeta je na putu do polufinala izgubio samo jedan set, a pred okršaj sa neugodnim Italijanom ističe da nema lakih protivnika na velikim turnirima.

"Poznajemo se veoma dobro, igrali smo nekoliko puta, a i on je pobjeđivao, tako da me čeka težak meč. On je u dobroj formi, biće to pravi izazov, pa će biti potrebno da igram na maksimumu kako bih pobijedio, prije svega da budem agresivan", istakao je Nadal i potom prokomentarisao jučerašnju pobjedu nad Jackom Sockom (6:2, 6:3).

"Kontrolisao sam cijeli prvi set, u drugom je ključno bilo to što sam na 0:2 i 15:40 spasao gem i odmah napravio brejk poslije. Dvije pozitivne stvari u nizu koje su mu dosta naštetile", zaključio je španski teniser.

Nadal i Fognini do sada su odigrali deset međusobnih mečeva, a uspješniji je Španac sa sedam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi