Nadal i Raonić lagano, Zverev i Goffin se mučili

Australian Open

Nadal i Raonić lagano, Zverev i Goffin se mučili

E. Škorić

Alexander Zverev se mučio, ali ipak je prošao u drugo kolo Australian Opena.

Talentovani njemački teniser je igra protiv Robina Haasea, koji je vodio 2:1 u setovima, ali Zverev je potom vezao dva seta i došao do pobjede. Rezultat u korist Zvereva glasio je 6:2, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Njegov rival u drugom kolu biće Amerikanac Tiafoe, koji je s 3:1 u setovima savladao Kazahstanca Kukuškina.

Francuz Simon je sa 6:1, 6:3, 6:3 nadigrao Amerikanca Mmoka, dok je Raonić bio ubjedljiv protiv Browna sa 6:3, 6:4, 6:2. Amerikanac Opelka mučio je Goffina i Belgijancu je trebalo pet setova da slomi otpor manje poznatog rivala.

Gilles Muller je sa 7:6, 7:6, 6:3 savladao 93. igrača svijeta, Amerikanca Fritza, dok je Gasquet protiv Australca i kvalifikanta Motta bio bolji sa 6:4, 6:4, 6:2.

Thiem je sa 3:1 savladao Struffa, Youzhny je predao Baghdatisu meč, a Rafa Nadal je protiv Nijemca Floriana Mayera trijumfovao sa 6:3, 6:4, 6:4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi