Nadal: Igrao sam u drugom i trećem setu kako dugo nisam

Nadal krenuo pobjedom u Hamburgu

Nadal: Igrao sam u drugom i trećem setu kako dugo nisam

Rafael Nadal je uspješno startao u prvom kolu ATP turnira u Hamburgu. Španac je savladao zemljaka Fernanda Verdasca 3-6, 6-1, 6-1, u svom prvom nastupu u Hamburgu nakon 2008. godine. I pored gubitka prvog seta, Nadal je stigao do svoje 14. pobjede u 16 međusobnih dvoboja s Verdascom. Preokret je počeo breakom u prvom gemu drugog seta, koji je potrajao čak 12 minuta. 

Verdasco nakon tog izgubljenog servisa više nije imao priliku vratiti se u meč. Nadalu je to bio prvi nastup na ATP turnirima nakon poraza u 2. kolu Wimbledona od Nijemca Dustina Browna. Prvog nositelja ATP turnira u Hamburgu u 2. kolu čeka bolji iz dvoboja Austrijanca Haider-Maurera i Čeha Veselog koji je prekinut zbog kiše na početku trećeg seta.

" Naravno da je ova pobjeda važna. Sretan sam zbog načina na koji sam se uspio vratiti i pobjediti. Ova godina nije bila najbolja i to je očigledno, ali to je sve sport. Radim naporno i motivisan sam, čekam svoj trenutak.  U drugom i trećem setu sam uspio ući malo doblje u teren, bio sam agresivniji i igrao sam svoju igru koju odavno nisam. Zbog toga sam zadovoljan partijom i činjenicom da stvari idu u pravom smjeru " rekao je nakon meča Nadal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.