Nadal: Izgubio sam, a mogao sam i pobijediti

"Ipak je to tenis na travi"

Nadal: Izgubio sam, a mogao sam i pobijediti

E. Škorić

Rafael Nadal neočekivano je jučer ispao u prvom kolu turnira u Queensu.

Nadala je savladao Ukrajinac Alexander Dolgopolov nakon velike borbe, u tri seta,

“Sjajno je servirao, čak je bilo teško i da riterniram na njegov drugi servis. Nisam mogao da pročitam njegov servis, no borio sam se za svaki poen. igrao sam sa pravom koncentracijom i pravom motivacijom, nisam odustajao ni u teškim trenucima. Izgubio sam, ali mogao sam i da pobijedim. To je tenis na travi”, kazao je Nadal, dodavši:

Rafa je nedavno osvojio turnir u iz serije 250 u Stuttgartu.

“Pozitivan stav je još tu i do je dobro. Igram dobro i nadam se da ću imati još nekoliko dobrih treninga pred Wimbledon. Vratit ću se jak i nadam se da ću biti spreman za najvažniji turnir na travi”, dodao je Rafa, koji je Wimbledon osvajao 2008. i 2010. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.