Nadal izgubio u dva, Federer se provukao u tri

Roger spasio pet meč lopti

Nadal izgubio u dva, Federer se provukao u tri

Prije dolaska u Šangaj, Rafal Nadal je izjavio kako ima određenih zdravstvenih problema, tačnije da ga muči upala slijepog crijeva. To se vidjelo na terenu, pogotovo kada su u pitanju udarci Nadala koji nisu bili niti približno jaki kao što to znaju biti.

U prvom setu je Nadal izgubio servis kod 3-2, Lopez je iskoristio prvu set loptu za 6-3. Na početku drugog Rafa je izgledao nešto bolje, sa jednim breakom je došao na 3-0. Imao je Nadal 4-1, 5-2, Lopez se u devetom gemu vratio. Odluka je pala u tie breaku. Opet je Nadal bio za korak ispred, ali ne koristi set loptu za 6-5, do kraja nije osvojio niti poen.

" Sada razmišljam o turnirima koji su ispred mene, Basel, Pariz, London. Odigrat ćemo ta tri turnira pa ćemo vidjeti. Nisam igrao nakon Wimbledona. Mučila me je prvo povreda zgloba, sada ovaj problem. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati " rekao je nakon meča Nadal.

Velikih problema je imao i Roger Federer protiv Floriana Mayera, ali je prošao nakon više od dva i pol sata igre. Mayer je imao dvije set lopte kod 5-4, Roger se izvukao. U drugom je Mayer bio puno sigurniji, nakon čega je došao do svoje dvije meč lopte u setu odluke. Roger je izvukao obe, a onda su još tri stigle u tie breaku. Imao je Mayer 5-2, Federer je iskoristio svoju meč loptu na 8-7. Argentinac je izgubio meč nakon pet propuštenih pet meč lopti.

Rezultati 2.kolo:
Roger Federer (Švi, 3) - Leonardo Mayer (Arg) 7-5, 3-6, 7-6 (7)
Feliciano Lopez (Špa) - Rafael Nadal (Špa, 2) 6-3, 7-6 (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.