Nadal kao i Đoković bez borbe u finalu

Španac protiv Srbina u finalu Miamija

Nadal kao i Đoković bez borbe u finalu

U finalu ATP Masters turnira u Miamiju igrat će dva najbolja svjetska tenisera u ovom trenutku Rafael Nadal i Novak Đoković.

Nakon što je Novaku meč predao Kei Nishikori zbog povrede prepona lijeve noge, ista situacija se desila i Rafi, kojem je Tomaš Berdych zbog povrede predao polufinalni meč.

Češki teniser se žalio na stomačne tegobe i nije bio u stanju da odigra meč, pa će Nadal protiv Đokovića u velikom finalu tražiti prv trofej na turniru u Miamiju.

Novak Đoković je do sada tri puta osvajao Masters u Miamiju, dok je Nadalu ovo četvrto finale, ali nikad nije osvojio turnir.

Duel dva velika tenisera biće njihov 40. međusobni meč. U prethodnih 39 mečeva Nadal je slavio 22 puta, dok je Đoković 17 puta teren napuštao uzdignute glave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije