Nadal kao preporođen, Sela bez šansi
Foto: epa.eu

Australian Open, 3. kolo

Nadal kao preporođen, Sela bez šansi

Treći teniser sa ATP rang liste, Španac Rafael, savladao je izraelskog tenisera Dudija Selu sa 3:0 u setovima i tako se plasirao u 4. kolo Australian Opena. 

Nakon što je u drugom kolu imao dosta fizičkih problema u meču sa Timom Smyczekom, Nadal je ponovo ulio nadu svojim navijačima i superiornom igrom u prva dva seta stigao do vodstva od 2:0. U prvom setu Izraelac je uspio osvojiti samo jedan gem, dok Španac u drugom setu nije bio tako "darežljiv" pa je slavio sa 6:0.

Tek u posljednjoj dionici koju je Nadal riješio u svoju korist rezultatom 7:5 Sela je pružio nešto ozbiljniji otpor, ali nedovoljan za razigranog Nadala. Naredni Nadalov protivnik je Kevin Anderson, koji je u tri seta savladao Gasquet. U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, 2010. godine u Torontu, Španac je slavio sa 6:2 i 7:6. 

Australian Open, 3. kolo:

Sela D. (Isr) - Nadal R. (Esp) 0:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.