Nadal, Karlović i Troicki u drugom kolu

Wimbledon

Nadal, Karlović i Troicki u drugom kolu

E. Škorić

Još nekoliko mečeva prvog kola Wimbledona danas je završeno u muškoj konkurenciji.

Hrvatski teniser Ivo Karlović je u četiri seta slavio protiv Šveđanina Elliasa Ymera. Činilo se da bi moglo doći do senzacije nakon što je Ymer dobio prvi set u taj-brejku, ali onda je uslijedio preokret.

Karlović je slavio sa 6:2, 6:4, 7:6, stigao tako do preokreta i igrat će u drugom kolu protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova.

Italijan Andreas Seppi lako je riješio Brydana Kleina, kojeg je pobijedio sa 6:3, 6:2, 6:2. Austrijanac Samuel Groth je sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:3 pobijedio Amerikanca Jacka Socka.

Deseti nositelj na turniru, Rafael Nadal, nije se puno namučio u meču protiv Thomaza Bellucija, kojeg je savladao sa 6:4, 6:2, 6:4, dok je Fabio Fognini bio uvjerljiv protiv Amerikanca Tima Smyczeka (6:4, 6:3, 6:2).

Srbijanski teniser Viktor Troicki nadigrao je Aleksandra Nedovyesova sa 3:1 (6:1, 6:4, 3:6, 6:3). Dodajmo ovome da je Albert Ramos prošao dalje nakon što mu je kod 2:0 meč predao Denis Istomin.

Sam Querrey je sa 7:5, 6:3, 6:4 eliminisao kvalifikanta Igora Sijslinga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.