Nadal: Morat ću tražiti savjet od Šetkića

Brown bio četvrti nosilac

Nadal: Morat ću tražiti savjet od Šetkića

Dž. Mrakić

 Aldin Šetkić sinoć je iznenađujuće porazio Dustina Browna u 1. kolu Ortisei Challengera u Italiji.

Naš teniser nakon dva sata igra slavio je u tri seta protiv tenisera koji je široj javnosti postao poznat nakon što je ove godine kao tada 102. igrač na ATP listi u 2. kolu Wimbledona porazio dvostrukog prvaka ovog Grand Slama, Rafaela Nadala.

Porazio je njemački teniser „Rafu“ i u Halleu prošle godine kada je ovaj bio prvi na ATP listi, međutim ono što je nama zanimljivo jeste da Dustin ni u drugom međusobnom okršaju nije uspio poraziti našeg Aldina Šetkića (ATP 249), kojem je najbolji dosadašnji plasman 210. mjesto na ATP listi.

Šetkić je Browna porazio i prije dvije godine u 2. kolu kvalifikacija za glavni žrijeb Kitzbuhela, a s obzirom na ovakve ishode okršaja Šetkić-Brown i Brown-Nadal, nismo morali dugo čekati na neki „meme“ koji će na šaljiv način predstaviti ovu situaciju.

„Morat ću tražiti savjet od Šetkića“ natpis je na fotografiji koja kruži internetom, a na kojoj se jedan od najboljih tenisera svijeta u nevjerici drži za glavu i nemoćno upućuje pogled prema nebu. „Jer Aldin Šetkić je bolji od Rafaela Nadala“, bio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.