Nadal na Clementea, Federer protiv Yen-Hsuna

Obavljen žrijeb za Wimbledon

Nadal na Clementea, Federer protiv Yen-Hsuna

A. Beganović

Danas je obavljen žrijeb trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona. Prvi nositelj Rafel Nadal u prvom kolu za protivnika će imati Francuza Arnauda Clementea, dok će Federer na statu igrati protiv Yen-Hsun Lua.

U slučaju trijumfa nad Clementeom najbolji teniser današnjice u 2. kolu igrao bi protiv boljeg iz duela između Hewitta i Gineprija, dok će Federer u 2. kolu čekati boljeg iz duela između Garcie Lopeza i Agustina Callerija.

Treći nositelj i velika uzdanica Britanaca, Andy Murray, u prvom kolu će igrati protiv Amerikanca Roberta Kendricka, a četvrti nositelj Novak Đoković turnir će otvoriti protiv Francuza Juliena Benneteaua.

Najbolje rangirani hrvatski teniser Marin Čilić u prvom kolu igrat će protiv Španjolca Alberta Martina, a u slučaju njegovof trijumfa i trijumfa Ivana Ljubičića u duelu s Samom Querreyom, onda bi u drugom kolu gledali hrvatski duel.

Zanimljiviji parovi 1. kola:
Nadal – Clement
Federer – Yen-Hsun
Murray – Kendrick
Đoković – Benneteau
Ljubičić – Querrey
Čilić – Martin
Del Potro – Seppi
Roddick – Chardy
Safin – Levine
Blake - Santoro

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije