Nadal nadigrao Dimitrova za novo finale s Đokovićem
Foto: EPA

ATP Rim

Nadal nadigrao Dimitrova za novo finale s Đokovićem

E. Škorić

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal lako je, rezultatom 6:2, 6:2, pobijedio Bugarina Grigorija Dimitrova u polufinalu ATP Mastersa u Rimu.

I dok se Novak Đoković u trosatnom meču mučio sa Milosom Raonicem, Nadal će odmoran dočekati finale Rima. 

Španac je za svega sat i 24 minute pobijedio Dimitrova. Nadal je u oba seta napravio po dva breaka. U prvom i sedmom gemu prvog, te u prvom i petom gemu drugog seta. Dimitrov danas doista nije bio dosljedan protivnik španskom teniseru.

Nadal i Đoković su u Rimu igrali četiri puta, a Španac vodi 3:1. Prije dvije godine su igrali finale u kojem je Nadal slavio sa 7:5, 6:3. Ovo će biti 41. duel dvojice najboljih teniesera. Rafa vodi 22:18 u broju pobjeda.

ATP Rim, polufinale:
Nadal (1) – Dimitrov (12) 6:2, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.