Nadal nakon 714. pobjede među Top 10 svih vremena

Španac u društvu najboljih

Nadal nakon 714. pobjede među Top 10 svih vremena

Pobjeda nad argentinskim teniserom Facundom Arguellom bila je 714. za Rafaela Nadala na ATP Touru, kojom se Španac probio na listu deset najboljih tenisera prema broju pobjeda.

Španski teniser je Argentinca savladao sa 2:0 u setovima u osmini finala turnira u Buenos Airesu koji se igra na zemljanoj podlozi. Rafa je slavio sa 6:4 i 6:0 po setovima.

Vlasnik četrnaest Grand Slam titula u "potjeri" je 46. naslovom na turnirima koji se igraju na šljaci. Ukoliko uspije trijumfovati na ovom turniru u argentinskoj prijestolnici Nadal će se izjednačiti po broju pobjeda na turnirima na zemljanoj podlozi sa Argentince Guillermom Vilasom. 

Kada je riječ o statistici pobjeda, tu listu predvodi Amerikanac Jimmy Connors koji je u karijeri zabilježio 1.242 pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije