Nadal nakon tri godine stigao na vrh
Foto: EPA

ATP lista

Nadal nakon tri godine stigao na vrh

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal nakon tri godine ponovo je na vrhu ATP lige.

Roger Federer se prošle sedmice povukao sa Mastersa u Cincinnatiju zbog povrede, baš kao i Andy Murray, pa je Nadal na kraju to iskoristio i, unatoč porazu u četvrtfinalu, došao do prvog mjesta.

Murray je teniseru s Mallorce prepustio prvo mjesto, a lako bi se moglo desiti da ga ubrzo preskoči i Roger Federer, koji ima samo pet bodova manje.

Aleksandar Zverev je sa sedmog došao na šesto mjesto, a iza njega je Marin Čilić, dok se u Top 10 našao i Grigor Dimitrov. 

Bh. tenise Damir Džumhur napredovao je za šest pozicija i sada je 67. igrač svijeta, Mirza Bašić je 169. i napredovao je jedno mjesto, dok je jedno mjesto nazadovoa Aldin Šetkić i on je sada 180. na listi. Tomislav Brkić je imao napredak od 27 mjesta i zauzima 319. mjesto na ATP listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi