Nadal: Nisam iznenađen što me Dominic čeka u finalu
Foto: EPA

Španski teniser sutra juri desetu titulu u Barceloni

Nadal: Nisam iznenađen što me Dominic čeka u finalu

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je znao da neće lako proći u finale ATP turnira u Barceloni. 

Rafa je u polufinalu savladao Argentinca Zeballosa sa 6:3, 6:4 poslije sat i 34 minute igre, a u nedjelju će se od 16 sati boriti za titulu sa austrijskim teniserom Dominicom Thiemom. 

"Uslovi su bili problematični, bilo je vjetrovito, a Zeballos je težak protivnik koji ima stil za šljaku. Servira dobro, ima dobre uglove. Sve bolje i bolje se osjeća na šljaci“, rekao je Nadal.

Nadal se plasirao u deseto finale u Barceloni i sutra će se boriti za desetu titulu na ovom turniru. 

"Nisam iznenađen što me Dominic čeka u finalu. On je jedan od najboljih na svijetu i voli šljaku. Već na početku turnira bio je jedan od glavnih favorita za plasman u finale“, rekao je Nadal i dodao: 

"On je veoma snažan teniser. Mnogo ulaže u svaki udarac, a ako mu dozvolite da se osjeća komforno, praktično je nemoguće zaustaviti ga. Biće težak meč, to će biti onaj meč u kojem morate da igrate sjajno ili nećete pobijediti“.

Finalni duel u Barceloni igra se u nedjelju od 16 sati, a Nadal sutra ima priliku da dođe do 71. trofeja u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi