Nadal: Nisam uradio ništa zabranjeno

Uzimao lijekove iz terapeutskih razloga

Nadal: Nisam uradio ništa zabranjeno

E. Škorić

Rafael Nadal se našao u skandalu zbog određenih saznanja da je koristio nedozvoljene lijekove.

Ruska hakerska grupa objavila je medicinska dokumenta brojnih sportista, a među njima i Nadal, kojima je navodno antidoping agencija (WADA) dozvolila da koriste lijekove u terapeutske svrhe.

"Nisi uradio ništa zabranjeno ako tražiš dozvolu za lijek iz terapeutskih razloga i dobiješ je. Ovo je demagogija. Nisam nikada uzeo ništa za poboljšanje mog učinka. Doktor mi je preporučavao najbolje za moje koljeno", istakao je Nadal.

I ranije se Rafa dovodio u neugodne situacije, sjetimo se primjera kada ga je francuska premijerka javno optuživala da je dopingovan.

"Sport mora da bude čist i to mora da bude jasno. Ne smijemo iznevjeriti ljude kojima smo primjer. Moramo uvijek da budemo dobar uzor. Bilo bi dobro za sportiste, medije i navijače da se objave rezultati kada se neki sportista testira na doping. Onda bismo riješili ovaj problem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi