Nadal: Očekujem spektakl protiv Rogera

Rafa nakon plasmana u finale Australian Opena

Nadal: Očekujem spektakl protiv Rogera

Lavovska bitka viđena je u drugom polufinalnom duelu između Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova.

Više od pet sati proveli su na terenu Španac i Bugarin, a na kraju je više koncentracije imao Rafa, koji je trijumfovao sa 3:2 u setovima (6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4) i tako izborio plasman u finale Australian Opena.

Tamo će ga čekati Roger Federer, koji je u prvom polufinalnom meču bio bolji od sunarodnika Stana Wawrinke.

"Čestitam Grigoru na odličnoj predstavi. Bilo je jako teško doći do finala. Iza mene je težak period, nisam ni slutio da bih mogao ponovo igrati finale Melbournea. Osjećam se sretnim i zadovoljnim nakon ovog podviga", rekao je Nadal po završetku meča i potom se osvrnuo na predstojeći duel sa Federerom.

"Nadam se da ću se oporaviti kako bih pružio svoj maksimum. Radujem se novom duelu sa Rogerom i vjerujem da će publika uživati. Ovo je svakako veliki trenutak za obojicu", dodao je Nadal.

Nadal i Federer do sada su odigrali 34 međusobna duela, a daleko uspješniji je Španac sa 23 pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi