Nadal, Đoković, Fognini i Ferer u polufinalu Pekinga
FOTO: EPA

Srbijanski teniser bez problema protiv Isnera

Nadal, Đoković, Fognini i Ferer u polufinalu Pekinga

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP-a u Pekingu.

U četvrtfinalu je srbijanski teniser savladao Johna Isnera. Đoković je opravdao ulogu favorita i američkom teniseru je prepustio samo četiri gema (6:2, 6:2).

Đoković će u polufinalu igrati protiv 7. tenisera sa ATP liste, Davida Ferera, koji je u četvrtfinalu u dva seta savladao Yen-Hsun Lua (6:3, 6:1).

Plasman u polufinale osigurali su i Rafael Nadal, te Fabio Fognini. Nekada najbolji svjetski teniser, Nadal, u četvrtfinalu je savladao Jacka Socka (3:6, 6:4, 6:3), dok je Fognini takođe u tri seta bio bolji od urugvajskog tenisera Pabla Cuevasa (6:1, 2:6, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.