Nadal: Đoković je apsolutni favorit na Roland Garrosu

Nadal: Đoković je apsolutni favorit na Roland Garrosu

A. Beganović

Sjajni španski teniser, čovjek koji je devet puta slavio na Roland Garrosu, smatra da je Novak Đoković ove godine aposlutni favorit za osvajanje naslova na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Španski teniser u posljednje vrijeme ne pruža igre kakve se očekuje od njega, pa ni na šljaci, a formu će prije drugog Grand Slama pokušati uhvatiti nastupima u Madridu i Rimu.

"Imam mnogo samopuzdanja u Parizu jer sam tamo osvajao mnogo naslova. Ako podignem formu onda mogu pobijediti svakog igrača. Međutim, Đoković je apsolutni favorit na svim turnima na kojima učestvuje", izjavio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.