Nadal: Đoković je bolji od Murraya

Vjeruje u Novakov povratak na prvo mjesto

Nadal: Đoković je bolji od Murraya

Toni Nadal je mišljenja da je Novak Đoković bolji igrač od Andyja Murraya.

Britanac je preuzeo prvo mjesto na ATP listi, ali stric i trener Rafe Nadala misli da to neće dugo trajati.

"Andy je napokon došao do toliko željenog prvog mjesta i srećan sam zbog toga. Ipak, mislism da je Novak malo bolji, to je pokazao u najgorim trenucima. Đoković je osvojio mnogo veće turnire ove godine. Najbolji je bio na Australian Openu, Roland Garrosu, a igrao je i finale US Opena. Jednostavno stiglo je do pada u njegovoj igri jer um mora da odmori. Ponovo ćemo gledati onog starog Novaka, ubjeđen sam", rekao je Nadal.

On je govorio i o povratku Rafe, kao i njegovim šansama u 2017. godini.

"Rafa će se vratiti u velikom stilu. Mislim da ponovo može osvojiti Grand Slam, a najveće šanse naravno ima na Roland Garrosu. U Parizu će biti jedan od favorita, pored Đokovića i Murraya. Vjerujem da može do 10. trofeja na pariskoj šljaci", izjavio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti