Nadal osvojio egzibicioni turnir u Abu Dhabiju

Španac u finalu bolji od Miloša Raonića

Nadal osvojio egzibicioni turnir u Abu Dhabiju

E. Čaušević

Rafael Nadal danas je slavio u finalu egzibicionog turnira u Abu Dhabiju protiv kanadskog tenisera Miloša Raonića.

Nekadašnji prvi reket svijeta slavio je sa 2:0 u setovima u meču koji je trajao jedan sat i 32 minute. Španski teniser prvi set dobio je nakon tiebreaka 7:6 (7:2), dok je u drugom setu bio ubjedljiviji i slavio je sa 6:3.

Raonić je u prvom setu vodio veliku borbu sa Nadalom i propustio je šansu da dođe do vodstva od 1:0 u setovima. Iskusni Nadal u finišu seta iskoristio je greške Kanađanina i sasvim zasluženo poveo sa 1:0.

U drugom setu finalnog meča egzibicionog turnira Nadal je dosta lakše stizao do poena, te je na kraju slavio sa 6:3. Ovaj turnir u Abu Dhabiju nije zvaničan i tradicionalno označava početak nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi