Nadal osvojio zlato

Drugo zlato za Španca

Nadal osvojio zlato

Španski dvojac Marc Lopez/Rafael Nadal osvojio je zlato za svoju zemlju na teniskom turniru u duble konkurenciji.

Ovaj dvojac je prije dva dana osigurao medalju pobjedom u polufinalu, a sinoć su uspjeli da je pretvore u zlato pobjedom protiv rumunske kombinacije Florian Mergea/Horia Tecau.

Španci su veoma dobro ušli u meč te su napravili brejk u petom gejmu, pa kasnije još jedan i prvi set su osvojili sa 6:2. Ipak, Rumuni se u nastavku vraćaju u meč te su zahvaljujući jednom brejku u drugom setu uspjeli da produže meč.

Treći set je donio pravu dramu i na kraju slavlje za Špance. Prvo su Rumuni napravili brejk u sedmom gejmu te su imali veliku šansu da meč privedu kraju, ali španska kombinacija se uspjela vratiti i sa dva brejka u finišu meča treći set dobiti sa 6:4.

Nadalu je ovo drugo olimpijsko zlato i to nakon što je osvojio najsjajniju medalju u pojedinačnoj konkurenciji u Pekingu 2008. godine.

Podsjetimo da će on imati šansu da dođe do još jedne medalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama jer u polufinalu single konkurencije igra protiv Juana-Martina Del Potra i borit će se za veliko finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi