Nadal otkazao Wimbledon

Tužne vijesti za zaljubljenike žute loptice

Nadal otkazao Wimbledon

A. Beganović

Najbolji teniser današnjice i prošlogodišnji pobjednik Wimbledona, Rafael Nadal, otkazao je nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira zbog upale tetive koljena. 

Nadal već duže vrijeme ima problema s oba koljena i zbog toga je prošle sedmice otkazao nastup u Queen's Clubu, a posljednju provjeru pred Wimbledon odlučio je obaviti na ekshibicijskom turniru u Hurlingham Clubu.

U četvrtak je poražen od Australca Lleytona Hewitta, dok je danas bolji od prvog tenisera svijeta bio Švicarac Wawrinka (4:6, 7:6, 10:3). Nakon ovog meča Španjolac je pred novinarima izrekao rečenicu koju niko od pravih zaljubljenika u žutu lopticu nije želio čuti:

„Nažalost ove godine neću biti u mogućnosti nastupati na Wimbledonu“.

Rafael Nadal je tako postao prvi teniser koji neće braniti titulu nakon Gorana Ivaniševića, koji je zbog povrede propustio odbranu titule 2002. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.