Nadal: Ovo je posljednji put, tužiću sve

Španac izgubio strpljenje

Nadal: Ovo je posljednji put, tužiću sve

I dalje se ne smiruju tenzije kada su u pitanju doping afere u svijetu tenisa. Maria Šarapova priznala je korištenje nedozvoljenih sredstava, da bi se zatim mediji najviše okomili na španskog tenisera Rafaela Nadala, koji je posljednjih dana na tapetu mnogih kritičara.

Nadala je u nekoliko navrata prozivala bivša francuska ministarka zdravlja Roselyne Bachelot, ali i brojni poznati teniseri. Španac je neko vrijeme sve to mirno podnosio, da bi ga na kraju izdalo strpljenje nakon mnogobrojnih javnih optužbi.

"Francuski ministar bi trebalo da bude ozbiljan. Umoran sam od tih stvari, u prošlosti sam nekoliko puta puštao da to prođe, a više neću. Ovo će biti posljednji put da neko to izjavi, jer ću je tužiti", izjavio je Nadal.

Bachelot je prošle sedmice optužila španskog tenisera za korištenje dopinga tokom 2013. godine, te prikrivanje cijele afere.

"Mi znamo da je tih sedam mjeseci zbog famozne povrede, Nadal zapravo pauzirao zato što je pao na doping testu. Kada vidite da neki teniser ne igra po nekoliko mjeseci, da propušta turnire u nizu, onda je to uglavnom zbog toga što je bio pozivitan na doping testu", rekla je tada bivša ministarka zdravlja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi