Nadal: Pobjeda za samopouzdanje i povratak u sam vrh

Španac iskren

Nadal: Pobjeda za samopouzdanje i povratak u sam vrh

Pobjedom nad Milošem Raonićem, Rafa Nadal po prvi put nakon dvije i po godine izborio je polufinale jednog Grand Slama.

Španac je izgledao impresivno u duelu sa kanadskim 'bombarderom', pa je nakon dva sata i 46 minuta slavio sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4) u četvrtfinalu Australian Opena. 

"Ova mi pobjeda puno znači jer sam imao puno teških momenata u karijeri. Borio sam se, pokušavao da pružim što bolju igru. Morao sam posebnu pažnju obratiti na njegov snažan servis. Bilo je teško, ali sam uspio u svojim namjerama i plasirao se u polufinale", rekao je Španac.

Potom se dotakao i Grigora Dimitrova, sa kojim će ukrstiti rekete u borbi za finale.

"Grigor je sjajan igrač. Mnogi su predviđali da će dosta ranije doći u sam vrh ATP liste, a sada je konačno opravdao svoj kvalitet. Ove sezone ne zna za poraz i moraću da odigram jako dobro kako bih se nadao prolasku u finale", zaključio je Rafa.

U prvom polufinalu gledaćemo duel Rogera Federera i Stana Wawrinke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi