Nadal porazio Kyrgiosa i čeka Đokovića u četvrtfinalu

Španac slavio

Nadal porazio Kyrgiosa i čeka Đokovića u četvrtfinalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu nakon pobjede protiv Australca Nicka Kyrgiosa 2:1.

Meč nije dobro počeo za Nadala jer je izgubio prvi servis gejm, ali je odmah uzvratio brejkom za 1:1. Izjednačeno je bilo sve do kraja prvog seta, a onda se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Kyrgios za vodstvo od 1:0.

Nadal je ipak mnogo bolje otvorio drugi set te je sa dva brejka uspio riješiti ovaj period igre rezultatom 6:2. Treći set također je prošao u znaku Španca koji je veoma rano napravio brejk te do kraja zadržao svoj servis za 6:4 i konačnih 2:1.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča Đoković-Bellucci koji se igra večeras.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi