Nadal posljednji polufinalista
Nadal siguran u četvrtfinalu

Australian Open, četvrtfinale

Nadal posljednji polufinalista

Rafael Nadal, posljednji je učesnik polufinala Australian Opena, prvog grand slama sezone. Prvi igrač svijeta u tri seta je nadigrao Francuza Gillesa Simona sa 6:2, 7:5 i 7:5. Nešto jači otpor najboljem teniseru svijeta šesti nosilac pružio je u drugom i trećem setu, a da nije napravio nekoliko grešaka mogao je izboriti barem jedan tie-break.

No, Nadal je kao i Federer pokazao da je sve bolji kako turnir odmiče kraju i sada postoji realna opcija da se u borbi za tron u Melbourn parku nađu dvojica igrača koja su daleko ispred svoje konkurencije i koje bi publika širom svijeta rado vidjela u finalu.

Treba kazati da je Simon napravio skoro duplo više neforsiranih grešaka od Nadala (41-24), te da je Španac bio uspješniji u postotku osvojenih poena nakon prvog servisa (73% - 71%) i posebno poslije drugog (58-38).
Prvi igrač svijeta iskoristio je 7 od 12 break prilika, a Simon 3 od 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije