Nadal potvrdio nastup u Queensu

Rafa se vraća u Qeens

Nadal potvrdio nastup u Queensu

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal raduje se povratku u londonski Queens.

Nadal je 2008. godine u Queensu na travnatoj podlozi osvojio titulu pobijedivši Novaka Đokovića u finalu.

To je prvi put od 1972. godine da neki Španac slavi na travi. Nadal se raduje i ovogodišnjem nastupu na prestižnom turniru, koji dolazi kao priprema za Wimbledon.

“Uvijek sam volio igrati u Queensu i sretan sam što se vraćam i ove godine”, poručio je Nadal, dodavši kako je bilo lijepo osvojiti ovaj turnir.

“Bilo je to veliko iskustvo za mene. Bio sam sretan što sam mogao da osvojim trofej na jednom tako važnom i tradicionalnom turniru”. 

“Osvajanje Wimbledona nekoliko sedmica kasnije došao je kao san. Igranje u Queensu mi pomaže da se prilagodim na travnatu podlogu. Osim toga, ljudi su tamo jako dragi i srdačni. Organizatori i navijači čine da se u Londonu osjećamo lijepo”, dodao je Španac.

Na Queensu su osim Nadala učešće potvrdili i Marin Čilić, Andy Murray, te Grigor Dimitrov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.