Nadal pregazio Fogninija za četvrtfinale

Španac slavio laganu pobjedu

Nadal pregazio Fogninija za četvrtfinale

Prvi reket svijeta Rafael Nadal bez problema se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Šangaju i to nakon što je slavio pobjedu protiv Italijana Fabija Fogninija sa 2:0 u setovima.

Prije samog susreta očekivalo se da bi mogli gledati mnogo zanimljiviji meč, posebno ako Fognini bude imao svoj dan i bude ponovo namučio Nadala. Ipak, umjesto toga viđen je meč koji je otišao samo u jednom pravcu i to na mlin Nadala. 

Španac je prvi set riješio u svoju korsit nakon samo 31 minute igre, a rezultat je glasio 6:3. U drugom dijelu susreta viđena je još bolja igra Nadala, koji se nalazi u možda i životnoj formi, pa je napravio čak tri brejka i nakon 33 minute set dobio sa 6:1. Čitav meč je trajao samo sat i četiri minute. 

Inače, Nadalu je ovo bila 14. vezana pobjeda, a posljednji poraz u zvaničnim mečevima doživio je još 19. augusta u četvrtfinalu Cincinnatija kada ga je porazio Australac Nick Kyrgios sa 2:0 u setovima. 

Nadal će u narednom kolu Mastersa u Šangaju snage odmjeriti protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je na početku današnjeg porograma sa 2:0 u setovima porazio Sama Querreyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi