Nadal preko Isnera do meča protiv Dimitrova

ATP Peking

Nadal preko Isnera do meča protiv Dimitrova

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP turnira u Pekingu nakon što je danas pobijedio Amerikanca Johna Isnera sa 2:0 u setovima.

Nadal je danas bio veliki favorit protiv Isnera jer mu tokom karijere ide veoma dobro protiv ovog tenisera. Do sada je ostvario šest pobjeda u šest mečeva protiv Amerikanca, a ovo mu je bila sedma.

Nakon što je u prvom kolu turnira u Pekingu spasio dvije meč lopte protiv Francuza Pouillea, Nadal igra sve bolje i čini se da je ponovo na vrhuncu forme, a to je potvrdio i današnji meč.

Španac je tokom prvog seta napravio jredan brejk te je nakon 45 minuta igre slavio sa 6:4 i poveo 1:0 u setovima. 

U drugom setu gledatelji su vidjeli nekoliko brejk lopti, ali ne i brejk, pa se otišlo u trinaesti gejm. Tamo se bolje snašao španski teniser koji je dobio taj brejk sa nulom te se plasirao u polufinale. 

Rival u polufinalnom meču bit će mu Bugarin Grigor Dimitrov koji je u prethodnom meču dana slavio protiv Roberta Bautiste-Aguta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi