Nadal preko Khachanova do četvrtfinala

ATP Peking

Nadal preko Khachanova do četvrtfinala

Španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal plasirao se danas u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu nakon što je pobijedio Rusa Kerena Khachanova sa 2:0 u setovima. 

Nadal je odigrao tačno koliko mu je trebalo za plasman u četvrtfinale, a protivnika je porazio za sat i 31 minut igre. Na ovom meču se nije moglo vidjeti Nadalovo mučenje kao u prethodnom kolu protiv Francuza Pouillea. 

Nadal je u prvom setu napravio brejk u četvrtom gejmu, a iako je dozvolio protivniku tri brejk lopte, ipak mu nije dozvolio i brejk pa je prvi set riješio u svoju korsit sa 6:3. 

Nastavak meča donio je još uvjerljiviju partiju prvog tenisera svijeta. Iako je ponovo imao problema u svom prvom servis gejmu, Nadal nije dozvolio brejk, a potom je dva puta oduzeo servis rivalu te je slavio sa 6:3 za prolaz dalje.

On će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera koji je šesti nositelj na ovom turniru. Isner je nešto ranije u toku dana u svom meču osmine finala porazio Argentinca Mayera sa 2:0 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi