Nadal: Presudan je bio prvi set

Nakon pobjede nad Rogerom

Nadal: Presudan je bio prvi set

E. Škorić

Rafael Nadal je briljirao danas protiv Rogera Federera i potpuno zasluženo izborio finale Australian Opena.

Nadal je sa 7:6, 6:3, 6:3 poslije dva sata i 24 minuta igre porazio Federera, pa će Španac igrati finale protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke.

"Odigrao sam odlično. Mislim da sam odigrao vjerovatno najbolji meč na turniru. Veoma sam sretan zato što je to upravo bilo na meču sa Rogerom. On je ušao u ovaj meč poslije dvije velike pobjede nad Tsongom i Murrayjem, a ja sam zadovoljan svojom igrom i presretan zbog novog finala", izjavio je Nadal, dodavši:

"Bilo mi je bitno da osvojim prvi set i to je bilo presudno. Bilo je teško, ali poslije nekoliko dugih razmjena udaraca dobio sam na samopouzdanju. Mislim da sam odlično odigrao, u prvom setu sam bio solidan, napravio sam nekoliko grešaka, ali sam generalno zadovoljan".

Posljednja prepreka Nadalu bit će Wawrinka, koji je dan ranije savladao Tomaša Berdycha.

"Gledao sam ga protiv Novaka, gledao sam ga protiv Berdycha. Igra odlično, dobro ga poznajem, dobri smo prijatelji. Drago mi je da je u finalu, zaslužio je jer igra sve bolje iz godine u godinu. Odlično servira, jako udara lopticu sa osnovne linije. Veoma je brz i teško je igrati protiv njega. Ako ne budem igrao najbolje što mogu, mislim da neću imati šanse, zato što on ima sjajan niz”, rekao je Nadal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.