Nadal protiv Hewitta kreće po prvu titulu u Miamiju

Rafa igrao tri finala, ali nikad nije slavio

Nadal protiv Hewitta kreće po prvu titulu u Miamiju

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal turnir u Miamiju počinje od drugog kola i to mečom protiv veterana iz Australije Lleytona Hewitta.

"On je zaista nevjerovatan, toliko je pobjeđivao u prošlosti i imao je toliko problema sa povredama, a i dalje ima izvanredan takmičarski duh i veoma je motivisan. Daje sjajan primjer ostalin igračima. Mene sigurno čeka težak meč, neophodno je da igram dobro", oprezan je Nadal. 

Španac je igrao tri puta u karijeri finale turnira u Miamiju (2005., 2008. i 2011.), ali još uvijek čeka na osvajanje jednog od najprestižnijih turnira iz Masters serije. Rafa se nada da je konačno došlo vrijeme za trofej. 

"Voleo bih da osvojim ovaj trofej, ali ne bi bilo fer da kažem da ovdje imam neki dodatni motiv, to bi bila laž. Dajem sve od sebe na svakom turniru, u svakom meču. Nadam se da ću igrati dobro ovdje", kaže Nadal koji se osvrnuo i na ispadanje u trećem kolu Indian Wellsa od Aleksandra Dolgopolova.

"Kao teniser moram da budem spreman za dobre i za loše trenutke. Poslije poraza sam nastavio da treniram vrijedno i da se spremim za ovaj turnir. Ako ovdje ne budem dobar, tu je sezona na šljaci, koja mi je takođe važna". 

"To su dvije strane medalje u tenisu. Kada pobijediš , nema vremena za slavlje jer si već za nekoliko dana pod pritiskom i moraš ponovo da budeš spreman. Sa druge strane, kada izgubiš, nema vremena za žaljenje jer te brzo čeka novi meč", zaključio je Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije