Nadal: Protiv Đokovića moram biti izuzetno agresivan

Nadal: Protiv Đokovića moram biti izuzetno agresivan

Najbolji igrač svijeta Rafael Nadal s dosta opreza stigao je u Monte Carlo na turnir iz Masters serije.

Španac smatra kako će mu ponovo najveći konkurent za naslov prvaka biti Novak Đoković od kojeg je nedavno u Miamiju doživio jedan od najtežih poraza u karijeri.

"Da bih napravio razliku i pobijedio Đokovića, neophodno je da budem agresivan, krećem se po šljaci veoma dobro i pokušam da nađem najbolji mogući put u svakom poenu". 

"Novak jeste dominirao na proteklim mastersima, ali ja sam prvi na listi po poenima osvojenim ove godine i kao takav dočekujem sezonu na crvenoj zemlji". 

"To je pozitivna okolnost za mene, ali uprkos svemu, moram da prikažem 100 odsto svojih mogućnosti", zaključio je prvi teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.